Εξουθενωμένοι οι πυροσβέστες – Δραματική έκκληση της πυροσβεστικής για εθελοντές
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξουθενωμένοι οι πυροσβέστες – Δραματική έκκληση της πυροσβεστικής για εθελοντές

SHARE THIS

Βοήθεια από τους πιστοποιημένους εθελοντές, ζητάει η πυροσβεστική, προκειμένου να αντιμετωπίσει την μεγάλη πυρκαγιάς που καίει από χθες την Αττική.  

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος απευθύνει δραματική έκκληση, στους πιστοποιημένους εθελοντές πυροσβέστες για βοήθεια στα μέτωπο της πυρκαγιάς που κατακαίει από εχθές.

Οι πυροσβέστες που συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που κατακαίει από εχθές είναι εξουθενωμένοι. Οι ελλείψεις στο πυροσβεστικό σώμα, με την πολιτεία να μην προτίθεται να δει καθαρά το μέγεθος του προβλήματος των πυρκαγιών που κάθε χρόνο καίνε τη χώρα, είναι έκδηλες και δημιουργούν έντονο προβληματισμό.

«Κάνω έκκληση στους πιστοποιημένους εθελοντές πυροσβέστες του πυροσβεστικού σώματος, προκειμένου να ενισχύσουν τις δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Η κούραση των πυροσβεστών που είναι πάνω στο βουνό είναι απίστευτη. Το πρωί σταδιακά αλλαγές έχουν γίνει. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πάνω να ξεκουραστούν σήμερα και πάλι οι ίδιοι θα πάνε αύριο για δουλειά. Πρέπει να ξεκουραστούν οι πυροσβέστες μας», είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστικών Υπαλλήλων.

Και συνέχισε: «Η εναλλαγή των ανέμων, μην έχουμε δυσάρεστα με τα μποφόρ, είναι απίστευτες οι συνθήκες για τον Έλληνα πυροσβέστη. Είναι μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά, έχει μπει στον αστικό ιστό, πρέπει να πολεμήσει με το δάσος, να σβήσει φωτιές σε σπίτια, να βοηθήσει πολίτες.»

«Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να ξεκουραστούν, να φάνε, να κοιμηθούν, έχουν εξαντληθεί. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε πολλούς πυροσβέστες» είπε καταλήγοντας.

 

Exit mobile version