Γιατρός για κυβερνητικό εκπρόσωπο: «Πιο ψεύτης κι από τον Πινόκιο»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατρός για κυβερνητικό εκπρόσωπο: «Πιο ψεύτης κι από τον Πινόκιο»

SHARE THIS

Η Κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε πολύ γενναίες αυξήσεις στις αποδοχές και τις αποζημιώσεις των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων.

Το κυβερνητικό αφήγημα για τις αποδοχές των γιατρών, αποδομεί πλήρως ο Νευροχειρουργός και Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), Παναγιώτης Παπανικολάου.

Σημειώνεται ότι λίγο καιρό πριν, η Κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε πολύ γενναίες αυξήσεις στις αποδοχές και τις αποζημιώσεις των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ανέφερε σε ανακοίνωσή της για τις αυξήσεις στους διοικητικούς τότε ότι «από 3.524 έως 2.647 που είναι σήμερα ανεβαίνουν στις 5.121 έως 3.584 ευρώ. Πάνω από 1.000 ευρώ καθαρά το μήνα. Την ώρα που στον υπό ψήφιση προϋπολογισμό οι υγειονομικοί λαμβάνουν αυξήσεις λιγότερες των 50 ευρώ καθαρά το μήνα».

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι πιο ψεύτης και από τον Πινόκιο».

Δημοσιεύοντας το εκκαθαριστικό της μισθοδοσίας του, όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι όσα ισχυρίζονται τα κυβερνητικά στελέχη για τις αμοιβές των γιατρών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα που βιώνουν οι υγειονομικοί των δημόσιων δομών υγείας, ο Π. Παπανικολάου δηλώνει ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μαρινάκης είναι πιο ψεύτης και από τον Πινόκιο».

«Ας ποστάρω το εκκαθαριστικό μισθοδοσίας και του Φεβρουαρίου 2024 που μόλις ήρθε (βαθμός διευθυντή, ΜΚ 14, προϋπηρεσία 34 έτη εκ των οποίων ειδικευμένος 27, ειδικευμένος στο ΕΣΥ 20) για να ξαναδηλώσω ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μαρινάκης είναι πιο ψεύτης και απο τον Πινόκιο» γράφει χαρακτηριστικά, διαψεύδοντας με στοιχεία την Κυβέρνηση.

Τι υποστήριζε ο Παύλος Μαρινάκης έναν μήνα πριν για τις αυξήσεις στους διοικητικούς

Έναν μήνα πριν, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, προσπάθησε να αντικρούσει τις αιτιάσεις των υγειονομικών αλλά και της αντιπολίτευσης για τις γενναίες αυξήσεις στους μισθούς των διοικητικών, αναφέροντας, όπως είπε, συγκεκριμένα παραδείγματα. Όπως ανέφερε:

«Ένας συντονιστής διευθυντής κλάδου ΕΣΥ, εκτός ΜΕΘ, (γιατί όσοι είναι σε κλάδους εντός ΜΕΘ είναι πολύ μεγαλύτερες οι διαφορές), που ασκεί καθήκοντα προϊσταμένου τμήματος Ιατρικής υπηρεσίας, με δύο τέκνα, έπαιρνε με το προηγούμενο μισθολόγιο 2.954 ευρώ. Σήμερα παίρνει 3.228 ευρώ και από 01/01/2024, λόγω των αυξήσεων συνολικά, θα παίρνει, χωρίς εφημερίες, 3.387 ευρώ. Δηλαδή, θα έχει αύξηση σε σχέση με πριν, με τις δύο ενέργειες που κάναμε, 15%. Και με εφημερίες οι απολαβές του θα φτάσουν τα 4.355 ευρώ.

Σε μια κατώτερης κλίμακας κατηγορία, ένας επιμελητής Α ΕΣΥ με ένα παιδί σε Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών έπαιρνε 2.359 ευρώ. Τώρα παίρνει 2.983 ευρώ. Και από 01/01/2024 θα παίρνει χωρίς εφημερίες 3.073 ευρώ. Θα έχει, δηλαδή, συνολική αύξηση περίπου 30%. Και με εφημερίες, προφανώς, αυτό θα φτάσει στις 4.097 ευρώ».

Exit mobile version