Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ: Μεγάλη νίκη για την αληθινή δημοσιογραφία η κατρακύλα Ελλάδας – Ολλανδίας στην Ελευθέρια του Τύπου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ: Μεγάλη νίκη για την αληθινή δημοσιογραφία η κατρακύλα Ελλάδας – Ολλανδίας στην Ελευθέρια του Τύπου

SHARE THIS

«Η κατρακύλα κατά 38 ολόκληρες θέσεις για την Ελλάδα στην ελευθέρια του Τύπου είναι θλιβερή - Πλέον είμαστε πίσω από χώρες όπως το Κογκό και η Μποτσουάνα»

Ότι η κατρακύλα Ελλάδας και Ολλανδίας στην φετινή λίστα για την Ελευθερία του Τύπου, των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα, αποτελεί μια μεγάλη νίκη για την αληθινή δημοσιογραφία, είπε Στο Κόκκινο και στο «Αλέγκρο μα με τρόπο» η Ολλανδή δημοσιογράφος, Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ.

Η γνωστή ανταποκρίτρια ολλανδικών ΜΜΕ που και η ιδία φιγουράρει στη σχετική λίστα ως θύμα της χειραγώγησης των ΜΜΕ από την κυβέρνηση, υπενθυμίζει ότι το θερμό επεισόδιο με τον Έλληνα πρωθυπουργό σε ερώτηση της για τα pushbacks, αποδόθηκε από τα Μέσα της λίστας Πέτσα ως επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην πραγματικότητα επρόκειτο για ερώτηση προς τους δυο πρωθυπουργούς στην συνέντευξη Τύπου για το προσφυγικό, κάτι που όπως είπε αποκρύφτηκε από το κοινό. Είμαστε πίσω από Κογκό και Μποτσουάνα.

Η Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ χαρακτήρισε την κατρακύλα κατά 38 ολόκληρες θέσεις για την Ελλάδα στην ελευθέρια του Τύπου θλιβερή, επισημαίνοντας ότι πλέον «είμαστε πίσω από χώρες όπως το Κογκό και η Μποτσουάνα» ενώ έστρεψε την κριτική της και προς την Κομισιόν που εκφεύγει ευθυνών για τα pushbacks μέσω της Frontex.

«Ζούμε μια περίεργη κατάσταση όπου η Κομισιόν δεν μπορεί να πει κατευθείαν ότι η Ελλάδα κάνει εγκληματικά pushbacks διότι δεν διεξάγει έρευνα η ίδια». Όπως σημειώνει «ήταν μια όμορφη μέρα όταν μάθαμε ότι παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Frontex. Όσοι γνωρίζουμε, διοικούσε την Υπηρεσία σαν βυζαντινός αυτοκράτορας με δικούς του ανθρώπους».

Η διακεκριμένη δημοσιογράφος αποκάλυψε τέλος ότι μετά και την περιπέτεια της, όταν αναγκάστηκε μετά από επίθεση σε βάρος της να διαφύγει στην Ολλανδία, αποφάσισε να επιστρέψει. «Γύρισα ινκόγκνιτο» λέει η ίδια, βρίσκεται στην Ύδρα, έγινε δέκτης πολύ άσχημων σχολίων , όπως είπε, αλλά αυτό που κρατάει είναι οι πολλοί που την αγκάλιασαν.

Exit mobile version