ΛΑΡΚΟ: Νίκη για τους εργαζόμενους – Πέτυχαν την ανανέωση των συμβάσεών τους
EUROKINISSI ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΚΟ: Νίκη για τους εργαζόμενους – Πέτυχαν την ανανέωση των συμβάσεών τους

SHARE THIS

«Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ να μη συνεχιστεί, αυτοί είναι με τα κέρδη κι εμείς με τη ζωή» ήταν ένα από τα συνθήματα στη μαζική κινητοποίηση.

Με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους κατάφεραν να αποσπάσουν τη δέσμευση ότι οι συμβάσεις τους θα ανανεωθούν μέχρι τις 12 Μαΐου, οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ.

«Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ να μη συνεχιστεί, αυτοί είναι με τα κέρδη κι εμείς με τη ζωή» ήταν ένα από τα συνθήματα στο οποίο ένωσαν τις φωνές τους οι εργαζόμενοι που διεκδίκησαν χθες στη μεγαλειώδη τους κινητοποίηση στην Αθήνα η ΛΑΡΚΟ να μείνει ανοιχτή, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης που την οδηγεί στο κλείσιμο.

«Όλοι μαζί σήμερα σε μια μετωπική σύγκρουση με αποφάσεις της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων, των μηχανισμών τους, βγαίνουμε νικητές», τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, ενημερώνοντας τους χιλιάδες διαδηλωτές στο Σύνταγμα. «Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να ξανακαπνίσει η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ», σημείωσε κάτω από έντονα χειροκροτήματα και συγκίνηση.

«Αυτός ο αγώνας δεν τελείωσε, ούτε για σας, αλλά ούτε και για μας» τόνισε η Ασημίνα Λιούγκου, μαθήτρια του Γυμνασίου.

Με τη μαζική τους κάθοδο στην Αθήνα οι εργαζόμενοι, έχοντας στο πλευρό τους τον λαό τόσο των περιοχών τους, όσο και τους μαζικούς φορείς της Αττικής, έδωσαν συνέχεια στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες με τις οποίες παλεύουν για να συνεχίσουν να δουλεύουν και να ζουν στις πόλεις και τα χωριά τους, για να μην πεταχτούν στην ανεργία, για να μην μαραζώσει ο τόπος τους.

Τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, τα σωματεία και τους φορείς της Λοκρίδας, της Θήβας, της Εύβοιας, της Φθιώτιδας υποδέχθηκαν στην Ομόνοια σωματεία και φορείς της Αττικής.

«Αδέρφια της ΛΑΡΚΟ πάντα μια γροθιά, να ανάψουν τα καμίνια, να έχετε δουλειά», ήταν το σύνθημα στο οποίο ένωσαν τη φωνή τους. «Προγράμματα ανεργίας βρείτε στον “παλιατζή”, η ΛΑΡΚΟ θα μείνει ανοιχτή», ξεκαθάρισαν.

Ξεχωριστό τόνο στην πορεία μέχρι το Σύνταγμα έδωσαν οι μαθητές από τη Λοκρίδα και το Δημοτικό Σχολείο της Λάρυμνας που τέθηκαν με τα πανό τους στην κεφαλή της κινητοποίησης: «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, μαθαίνει από τη ΛΑΡΚΟ να ζει και να νικά», φώναξαν επιβεβαιώνοντας πως συχνά το πιο μεγάλο μάθημα διδάσκεται στον δρόμο.

Exit mobile version