Ν. Φιλαδέλφεια: «Ήρθαν να υποστηρίξουν την ομάδα τους», λέει ο δικηγόρος 3 Κροατών
EUROKINISSI ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Φιλαδέλφεια: «Ήρθαν να υποστηρίξουν την ομάδα τους», λέει ο δικηγόρος 3 Κροατών

SHARE THIS

«Ήρθαν 3-4 μέρες να δουν την Αθήνα, την αναμέτρηση και να φύγουν, δεν απαγορεύεται», δήλωσε ο δικηγόρος.

Στην Ευελπίδων βρίσκονται ήδη οι πρώτοι 30 κατηγορούμενοι για την αιματηρή επίθεση και τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη προκειμένου να απολογηθούν.

Προσερχόμενος στο δικαστήριο, ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας, που εκπροσωπεί τρεις από τους Κροάτες συλληφθέντες, δήλωσε πως οι εντολείς του δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το έγκλημα, ενώ ενημέρωσε ότι προτίθενται να υποβάλουν απολογητικό υπόμνημα.

Στη συνέχεια, κάνοντας λόγο για τις ευθύνες της ΕΛΑΣ και της Πολιτείας, δήλωσε:

«Αυτό το συμβάν οφείλεται στην ολιγωρία, στην αδράνεια, στην αμεριμνησία και στην ανικανότητα της ΕΛ.ΑΣ. και της ελληνικής Πολιτείας να ελέγξει ορισμένους οργανωμένους φιλάθλους που ήρθαν από άλλη χώρα, ενώ είχαν ειδοποιηθεί εγγράφως από τις αστυνομικές Αρχές του Μαυροβουνίου και νομίζω ακόμη και της Κροατίας, στις συνοριακές γραμμές. Έπρεπε να αποφευχθεί αυτή η σύγκρουση».

«Οι δικοί μου εντολείς δεν βρέθηκε να έχουν full face, να έχουν μαχαίρι ή οποιοδήποτε άλλο όπλο. Πληροφορήθηκαν το θάνατο του Μιχάλη την επόμενη μέρα. Δηλώνουν συγκλονισμένοι».

«Ήρθαν στην Ελλάδα, όχι για να μαλώσουν, να συγκρουστούν ή να διαπληκτιστούν με Έλληνες φιλάθλους της ΑΕΚ. Ήρθαν απλώς να υποστηρίξουν την ομάδα τους».

Μάλιστα, όπως λέει δύο από τους εντολείς του ήρθαν στη χώρα μας με αεροπλάνο και «δεν ήταν ενωμένοι και προσυνεννοούμενοι και δεν λειτούργησαν ως εγκληματική οργάνωση. Άλλωστε για να αποδειχθεί αυτό χρειάζονται στοιχεία», υποστήριξε.

«Ήρθαν 3-4 μέρες να δουν την Αθήνα, την αναμέτρηση και να φύγουν, δεν απαγορεύεται», σημείωσε, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφο.

«Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας μπορεί να είναι Κροάτης, Αλβανός ή Έλληνας. Κανείς δεν δικαιούται να προκρίνει και να προεξοφλεί την ενοχή κανενός ανθρώπου. Η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου», τόνισε.

«Θα παραιτηθώ αν υπάρξει στοιχείο εμπλοκής»

Ο Β. Νουλέζας σημείωσε επίσης, πως αν υπάρξει στοιχείο ενοχής των πελατών του, τότε θα παραιτηθεί από την υπόθεση.

«Μη δυναμιτίζουμε το κλίμα, μη χειροτερεύουμε τις σχέσεις του ελληνικού λαού με τους Κροάτες, οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους, πιστεύω, είναι δημοκρατικοί, φιλειρηνικοί και καταδικάζουνε, όπως κι εγώ και όλοι μας, απερίφραστα, την βία στον αθλητισμό.

Να έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, να την αφήσουμε να νηφάλια να επιτελέσει το καθήκον της, το έργο της.

Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να ξεκαθαριστεί ότι δεν έχουν καμία δράση στα επεισόδια και στη δολοφονία, αν προκύψει στοιχείο, θα παραιτηθώ».

 

Exit mobile version