Σωματείο Εργαζομένων EMFI: Καταγγέλει ότι το ΣΕΠΕ εντόπισε σωρεία παραπτωμάτων
EUROKINISSI / ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ- ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σωματείο Εργαζομένων EMFI: Καταγγέλει ότι το ΣΕΠΕ εντόπισε σωρεία παραπτωμάτων

SHARE THIS

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο εργοστασιο της πρώην ΕΒΓΑ, μετά από αίτημα του Σωματείου.

«Σωρεία παραπτωμάτων στους χώρους του μηχανοστασίου, του λεβητοστασίου και των αποθηκών βρέθηκαν μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο του ΣΕΠΕ (Επιθεώρηση Εργασίας) που έγινε την Παρασκευή 21 Απρίλη, μετά από αίτημα του Σωματείου», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρώην ΕΒΓΑ), σημειώνοντας ότι «αυτό ξεμπροστιάζει τα παπαγαλάκια της εργοδοσίας που λένε ότι όλα είναι καλά στο εργοστάσιο».

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Απριλίου στο συγκεκριμένο εργοστάσιο είχε πεθάνει εν ώρα εργασίας εργάτης που, σύμφωνα με τις καταγγελίες, δούλευε επί σειρά ημερών σε εξαντλητικά ωράρια.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου, «χρόνια ασυντήρητες και με βλάβες εγκαταστάσεις. Διαρροές λαδιών στους συμπιεστές. ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΑΣΦΥΚΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΕΡΙΩΝ (ΑΜΜΩΝΙΑ)», επισημαίνοντας ότι «θα συνεχίσουμε την ενημέρωση των συναδέλφων για κάθε νέα εξέλιξη. Καλούμε την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας να επιθεωρήσει τα τμήματα και να συζητήσει με όλους τους συναδέλφους».

Ταυτόχρονα το Σωματείο αναφέρει ότι «συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Το επόμενο διάστημα μέσα από Γενική Συνέλευση θα αποφασίσουμε την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα μας, για την υπογραφή Επιχειρησιακής και Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα». Παράλληλα, «χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας που απέργησαν μαζικά την Τρίτη 18 Απριλίου, σε ένδειξη σεβασμού προς τον συνάδελφο ΤΣΑΜΠΑ ΒΑΓΓΕΛΗ που βρέθηκε νεκρός στο πόστο του εν ώρα εργασίας, αλλά και διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά μας, για ασφαλείς συνθήκες εργασίας και για αξιοπρεπείς μισθούς».

Όπως επισημαίνει, «συνεχίζουμε τον αγώνα και απαιτούμε:

Σε όσους εργαζόμενους έδωσαν αναγκαστική άδεια από 18 Απριλίου λόγω αδυναμίας παραγωγής με υπαιτιότητα της εργοδοσίας, τις συγκεκριμένες ημέρες θα πρέπει να τις πληρώσουν ή να τους απασχολήσουν σε άλλα πόστα.

Οι δύο συνάδελφοι ψυκτικοί στο μηχανοστάσιο οι οποίοι εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου αυτές να μετατραπούν εδώ και τώρα σε αορίστου χρόνου.

Με ευθύνη της εταιρείας να γίνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια για πυρκαγιά, σεισμό, πρώτες βοήθειες σε συντονισμό με Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, τεχνικό Ασφαλείας και ιατρό Εργασίας.

Άμεσες προσλήψεις μόνιμου ειδικευμένου προσωπικού στα τμήματα ψυχροστάσιο (3 εργαζόμενοι), ηλεκτρολογείο (2 εργαζόμενοι), μηχανικοί παραγωγής (2 εργαζόμενοι), utilities (1 εργαζόμενος), θερμαστήριο (1 εργαζόμενος).

Υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς».

«Ήδη ο αγώνας μας έχει κάποια αποτελέσματα! Το πρώτο μας αίτημα υλοποιήθηκε. Παλεύουμε να υλοποιηθούν όλα. Για να γυρίζουμε πίσω στις οικογένειές μας και στα παιδιά μας ασφαλείς. Για να ζούμε και να δουλεύουμε ως άνθρωποι και όχι σαν σκλάβοι.

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες εκλεγμένους εκπροσώπους σωματείων και συνδικάτων και τους δεκάδες εργαζόμενους από πολλούς κλάδους που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα μας για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας που θα μας επιτρέπουν να γυρνάμε σώοι στις οικογένειές μας.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της εργοδοσίας που την ημέρα της απεργίας, από την πρώτη στιγμή που ήρθαν στο εργοστάσιο συνοδεία νομικού συμβούλου, το μόνο μέλημά τους ήταν πώς θα σπάσουν την απεργία. Αρνήθηκαν επανειλημμένα τις προτάσεις του σωματείου για άμεση συνάντηση.

Τρομοκράτησαν και χρησιμοποίησαν συναδέλφισσες για να χτυπήσουν την απεργία.

Δεν δίστασαν να φέρουν την Αστυνομία και τα ΜΑΤ. Οι λέξεις χάνουν και το νόημά τους όταν θες να περιγράψεις τις τραμπούκικες και προβοκατόρικες επιθέσεις των διευθυντικών στελεχών κατά των μελών του ΔΣ του σωματείου», υπογραμμίζει και καταλήγει:

«Η αλήθεια είναι μια και μοναδική. Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά».

Exit mobile version