Τέμπη: Επίσπευση των διαδικασιών και απόδοση δικαιοσύνης ζητούν οι οικογένειες
EUROKINISSΙ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Επίσπευση των διαδικασιών και απόδοση δικαιοσύνης ζητούν οι οικογένειες

SHARE THIS

Στον εφέτη ανακριτή ο συνήγορος οικογενειών θυμάτων των Τεμπών, Λουκάς Αποστολίδης-Θα ζητήσει επίσπευση των διαδικασιών.

Το μεσημέρι της Τρίτης, (19/4) ο Λουκάς Αποστολίδης θα περάσει την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας.

Ο συνήγορος οικογενειών θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών θα ζητήσει από τον εφέτη ανακριτή -που χειρίζεται την υπόθεση του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος – την επίσπευση των διαδικασιών και την απόδοση δικαιοσύνης.

Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη, πριν, το Πάσχα, όμως η αναβλήθηκε μετά από αίτημα της εισαγγελίας.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συγκεκριμένη τοποθέτηση του Λουκά Αποστολίδη, καθώς με δήλωση του το προηγούμενο διάστημα απευθύνθηκε στη διοίκησης της HELLENIC TRAIN, καταγγέλλοντας πως: “Στην προσπάθειά της να σκεπάσει τις ευθύνες της, καταφεύγει σε πράξεις και ενέργειες που αποσκοπούν στη συναλλαγή και στην εξαγορά των συγγενών των θυμάτων και των τραυματιών“.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και στη δημοσιογράφο Σταυρούλα Χριστοφιλέα, ο Λ. Αποστολίδης επισήμανε ότι θα καταθέσει αίτηση επίσπευσης των διαδικασιών, ενώ χαρακτήρισε “προσβλητικό φιλοδώρημα” τις αποζημειώσεις της HELLENIC TRAIN.

Αναφερόμενος και στο πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων υπογράμμισε:

Να μην είναι απλώς μια έκθεση διάχυσης των ευθυνών για το αμαρτωλό κράτος, για την αμαρτωλή διοίκηση. Εάν πράγματι υπάρχει μια γενική διάχυση των ευθυνών και δεν θα αποδοθούν συγκεκριμένες ευθύνες σε αυτούς που διοικούν και σε όλη την ιεραρχία, τότε θα επαναλαμβάνεται συνεχώς αυτό το πράγμα“.

Exit mobile version