Χειροπέδες πέρασε η αστυνομία σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., καθώς φέρεται να άσκησε σωματική βία σε βάρος κρατούμενου σε Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής το βράδυ του Σαββάτου (27/6).
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί της Υπηρεσίας που αντιλήφθηκαν το περιστατικό ενημέρωσαν άμεσα την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, η οποία προχώρησε στις προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά την ενημέρωση της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής, ο εμπλεκόμενος αξιωματικός συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκε ενώπιόν της. Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία αφέθηκε ελεύθερος, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.
Παράλληλα, ο κρατούμενος μεταφέρθηκε σε ιατροδικαστή προκειμένου να υποβληθεί στις προβλεπόμενες εξετάσεις.
Επιπλέον, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες του περιστατικού και να αποδοθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες.
