Αχαρνές: Με σοβαρά εγκαύματα από έκρηξη φιάλης υγραερίου κάτοικος της Αγ. Παρασκευής
EUROKINISSI ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ /
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αχαρνές: Με σοβαρά εγκαύματα από έκρηξη φιάλης υγραερίου κάτοικος της Αγ. Παρασκευής

SHARE THIS

«Οι άνθρωποι δεν αφήνουν τα σπίτια τους. Με λάστιχο προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους ενώ η φωτιά είναι στα πέντε μέτρα».

Αποφασισμένοι να σώσουν το βιος τους από την πύρινη λαίλαπα είναι πολλοί κάτοικοι περιοχών που βρίσκονται στο έλεος των πυρκαγιών.

Οι αναζωπυρώσεις στους οικισμούς που βρίσκονται στους πρόποδες της Πάρνηθας είναι συνεχείς, ενώ οι διάσπαρτες φωτιές έχουν μπει εντός των οικισμών σε Άγιο Ιωάννη Ρώσο, Αγία Παρασκευή και Ντάρδιζα όπου οι κάτοικοι με λάστιχα στα χέρια προσπαθούν να σώσουν ότι σώζεται.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο Νίκος Μπαρλαγιάννης, υπεύθυνος κλιμακίου Ερυθρού Σταυρού Πάρνηθας, που επιχειρεί στην Αγία Παρασκευή έκανε λόγο για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μαζί με την αστυνομία αποκαλύπτοντας και τον σοβαρό τραυματισμό ενός άνδρα από έκρηξη φιάλης υγραερίου. Την ίδια ώρα ο Κώστας Στάμου, από τον Άγιο Ιωάννη Ρώσο, περιέγραψε τις έρευνες πόρτα πόρτα των Αρχών και την προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών από κατοίκους.

Οι άνθρωποι δεν αφήνουν τα σπίτια τους

«Η φωτιά έχει φτάσει μέσα σε αυλές. Οι άνθρωποι δεν αφήνουν τα σπίτια τους. Με λάστιχο προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους ενώ η φωτιά είναι στα πέντε μέτρα» δήλωσε ο Νίκος Μπαρλαγιάννης, υπεύθυνος κλιμακίου Ερυθρού Σταυρού Πάρνηθας.

Αυτή την στιγμή η φωτιά καίει μέσα στο χωριό. Ο καπνός είναι πολύ μαύρος και η ατμόσφαιρα είναι πολύ αποπνικτική» ανέφερε ο κ. Μπαρλαγιάννης κάνοντας έκκληση από τους κατοίκους της περιοχής να φύγουν για να γλιτώσουν.

Όπως είπε μαζί με την αστυνομία οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού προσπαθούν να πείσουν τους εναπομείναντες κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους που απειλούνται χαρακτηρίζοντας της επιχείρηση ως «έρευνα και διάσωση».

Με σοβαρά εγκαύματα κάτοικος από έκρηξη φιάλης αέριου

«Σε χρόνο δευτερολέπτων η φωτιά είχε φτάσει μέσα στο χωριό», δήλωσε περιγράφοντας τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι που έχουν συγκεντρωθεί σε πλατεία περιμένοντας να δουν που κατευθύνεται η φωτιά.

«Άνθρωπος που κατάβρεχε το σπίτι του και τραυματίστηκε σοβαρά όταν η φιάλη υγραερίου που υπήρχε στην αυλή ανατινάχθηκε με αποτέλεσμα να του προκαλέσει σοβαρά τραύματα» είπε μεταξύ άλλων.

Τα σπίτια καίγονται το ένα μετά το άλλο

Εθελοντές της πολιτικής προστασίας του δήμου και πυροσβέστες σβήνουν τις φωτιές στον Άγιο Ιωάννη Ρώσο. Οι κάτοικοι προσπαθούν αγωνιωδώς να σώσουν τους κόπους τους και με λάστιχα και κλαδιά κάνουν ό,τι μπορούν.

 

Exit mobile version