Ενωμένοι με μια φωνή στην κινητοποίηση για τα Τέμπη: Το έγκλημα δε θα ξεχαστεί (Video)
EUROKINISSI ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενωμένοι με μια φωνή στην κινητοποίηση για τα Τέμπη: Το έγκλημα δε θα ξεχαστεί (Video)

SHARE THIS

Σωματεία και φορείς συγκεντρώθηκαν στο σταθμό Λαρίσης ζητώντας δικαίωση για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Έχουν περάσει πάνω από 40 μέρες από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει.

Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους είναι όλοι δικοί μας άνθρωποι και ζητούν δικαίωση.

Σωματεία, φορείς, φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και απλός κόσμος συγκεντρώθηκαν στο σταθμό Λαρίσης ενώνοντας τις φωνές τους και φωνάζοντας πως ¨Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί¨.

Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές, ‘Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή είναι μόνο κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν στέλνοντας ηχηρό μήνυμα.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα.

Η Χρύσα Λεμπέση – Πάκου, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Φιλοσοφικής τόνισε την ανάγκη να συνεχιστούν οι αγώνες επειδή “αξιολογούν τις ανάγκες μας σαν κόστος“.

Ο Κώστας Ζιώγας, αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας επισήμανε πως “γίνεται πλέον όλο και πιο καθαρό σε όλο και περισσότερες πως η αιτία που αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή ως καύσιμη ύλη είναι η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν είναι κάποια προσωπική αβλεψία ή ένα απλό ανθρώπινο λάθος. Δεν είναι μια “καλή” ή “κακή” ιδιωτικοποίηση. Δεν είναι ένα “σύγχρονο” ή “το αναχρονιστικό” κράτος“.

Η Κατερίνα Μαργαρίτη, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του 4ου Διαμερίσματος αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν τα σχολεία και στον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί, υπογραμμίζοντας ότι “αυτή η πολιτική εκτροχιάζει τις ζωές μας“.

Ενώ, η Κυριακή Εξετζή, από το Σωματείο Εργαζομένων της Hellenic Train, πρόσθεσε ‘Έχουμε βγάλει συμπεράσματα για το τι σημαίνει εφαρμογή της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και των κομμάτων που διαχρονικά υπερασπίστηκαν την “απελευθέρωση” του σιδηροδρόμου. Έχουμε βγάλει συμπεράσματα για το πού βρίσκεται η δική μας θέση απέναντι σε αυτή την πολιτική“.

 

Exit mobile version