Συνελήφθη ο 76χρονος που είχε προσαχθεί νωρίτερα για τη φωτιά που ξέσπασε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο το πρωί της Πέμπτης (9/7), καθώς φέρεται να ομολόγησε τον εμπρησμό στον θάλαμο που νοσηλευόταν.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας που ομολόγησε την εμπλοκή του στον εμπρησμό, νοσηλευόταν για παθολογικά αίτια στον θάλαμο του 1ου ορόφου όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Από την αυτοψία στο χώρο, φαίνεται ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από το μεσαίο κρεβάτι του θαλάμου, όπου ήταν και ο ίδιος, ο οποίος φέρεται να εξαφανίστηκε μετά την εκδήλωσή της.
Να υπενθυμίσουμε ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 5:00 τα ξημερώματα στον 1ο όροφο του νοσοκομείου, προκαλώντας την εκκένωση ορόφων του νοσοκομείου, ενώ οι διάδρομοι γέμισαν με πυκνό καπνό.
Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για μια κατάσταση στην οποία απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές, καθώς ο θάλαμος κάηκε ολοσχερώς. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να περιορίσουν σύντομα τη φωτιά και να αποφευχθούν τα χειρότερα.
«Πρακτικά ολόκληρη κλινική έχει καταστραφεί και πρέπει να τη φτιάξουμε από την αρχή, αλλά αυτό είναι το δευτερεύον, αφού όλοι οι ασθενείς απομακρύνθηκαν με ασφάλεια», σημείωσε κατά την επίσκεψή του στο Σισμανόγλειο, επισημαίνοντας πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από στρώμα.
Μαρτυρίες έκαναν λόγο για πυκνό καπνό που εξαπλώθηκε στους διαδρόμους. Μάρτυρας περιέγραψε στην ΕΡΤ πως ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρίες και ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας αδυνατούσαν να μετακινηθούν μόνοι τους. Η ίδια πρόσθεσε ότι πολλοί ασθενείς πιθανότατα κοιμόντουσαν ακόμη την ώρα που ξέσπασε η φωτιά.
