Απανθρωπιά δίχως όριο στη Χαλκιδική: Σκότωσαν με φόλες 21 σκυλιά

Ο Δήμος Πολυγύρου θα προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων – Τα ζώα φρόντιζε κτηνοτρόφος της περιοχής

Σκυλιά UNSPLASH, ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
19.04.2026 | 23:33
Διαβάζεται σε 2'
Προσθέστε το Rosa.gr ως προτιμώμενη πηγή στην Google

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Προσθήκη του Rosa.gr στην Google

Σον Βάβδο της Χαλκιδικής, άγνωστοι έβαλαν φόλες και σκότωσαν 21 σκυλιά, τα οποία φρόντιζε κτηνοτρόφος της περιοχής. 

Πρόκειται για 14 ενήλικα και 7 ανήλικα σκυλιά τα οποία σκότωσαν απάνθρωποι με χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Πολυγύρου που καταδικάζει το περιστατικό, μιλώντας για «απερίγραπτη πράξη βαρβαρότητας, που προσβάλλει κάθε έννοια ανθρωπιάς και πολιτισμού» και για ένα «σοβαρό ποινικό αδίκημα, το οποίο διώκεται αυστηρά από την ελληνική νομοθεσία».

«Ο Δήμος Πολυγύρου δεν πρόκειται να παραμείνει αμέτοχος απέναντι σε τέτοιες εγκληματικές ενέργειες», δήλωσε ο δήμαρχος Πολυγύρου, Γιώργος Εμμανουήλ.

Μάλιστα, ανακοίνωσε πως θα υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων, θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό των υπευθύνων, θα συλλέξει στοιχεία και μαρτυρίες από την ευρύτερη περιοχή, ενώ θα προχωρήσει σε ενημέρωση των πολιτών για την επικινδυνότητα των δηλητηριασμένων δολωμάτων, τόσο για τα ζώα όσο και για τη δημόσια υγεία, αλλά και στην ενίσχυση των δράσεων προστασίας και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

«Ο Δήμος, σε συνεργασία με την Πενταμελή Επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων και τα τοπικά φιλοζωικά σωματεία, είχε ήδη προβεί σε επανειλημμένες ενέργειες για τη διαχείριση του συγκεκριμένου πληθυσμού ζώων, παρέχοντας στήριξη μέσω στειρώσεων και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Παρά τις δυσκολίες και τις κατά περίπτωση περιορισμένες δυνατότητες συνεργασίας, οι δημοτικές υπηρεσίες και οι εθελοντές συνέχισαν αδιάκοπα τις προσπάθειες για τη βελτίωση των συνθηκών και την προώθηση υιοθεσιών», προστίθεται στην ανακοίνωση.